BERND BIERBAUM

Bernd Bierbaum

Bernd Bierbaum writes books, paints, enjoys photography, and travels professionally across the world. He lives in Cape Town, South Africa.

Latest: Searching for the aardvark. Based on my idea and story, a 45min documentary was recently broadcast on ARTE TV and ZDF in France and Germany.

Zuid-Afrika (in Dutch)

Een oogstrelend avontuur

Zuid-Afrika is een land in beweging. Sinds er een einde kwam aan de Apartheid ontwikkelt het zicht geleidelijk tot een moderne natie waar ook aandacht is voor tradities. Als gastland van het WK Voetbal in 2010, maar ook vanwege de schitterende natuurparken en de rijke cultuur, wordt Zuid-Afrika een populaire bestemming. Zuid-Afrika bevat een duizelingwekkend aantal foto's die een waarachtige inkijk geven in het leven van alledag. Prachtige fotografie die het leven laat zien in zowel zijn ruwheid als zijn schoonheid.

Recensie
Dit blokboek in oblong formaat presenteert het historische en hedendaagse Zuid-Afrika in een uitbundig samenspel van beeld en tekst. De lezer maakt een virtuele reis door de geschiedenis en het land met zijn diversiteit aan landschappen en culturen. De auteurs beschouwen de verschillen tussen het oude en nieuwe Zuid-Afrika, arm en rijk, als een spannend avontuur, waarin ook het WK-voetbal 2010 past. Er is ook aandacht voor de rijke natuur en wildparken. Het boek opent met een betrouwbare, toegankelijk geschreven cultuurgeschiedenis. Daarna volgen in ruime hoofdstukken alle regio's, eerst algemeen ingeleid, daarna fragmentarisch over specifieke onderwerpen. Het woord is ondergeschikt aan het beeld. Precaire onderwerpen als aids en criminaliteit worden niet geschuwd. De talrijke foto's, vaak in collagevorm, zijn fraai en kleurrijk en getuigen van een positieve kijk. De zes auteurs zijn internationaal gekozen. Voorin een overzichtskaart, achterin een historische kalender en register. Geen reis- of verblijfsgegevens. Dit fraaie en informatieve boek is vooral bedoeld voor geinteresseerde reizigers. Frits Baarda
Buy onZuid-Afrika (in Dutch) on amazon